Predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku sudjelovali na uvodnom sastanku projekta EDU-Home

Predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku, Erasmus+ koordinatorica Nikolina Potrebica i prof. dr sc. Nebojša Stojčić, 13. prosinca su sudjelovali na uvodnom online sastanku projekta EDU-Home – novog Erasmus+ projekta koji se financira u okviru aktivnosti „KA2: Suradnička partnerstva u području visokog obrazovanja“ kojeg koordinira talijanska neprofitna fondacija EDUCatt . Projekt je službeno započeo 1. studenog 2023. i završit će 31. svibnja 2026., u ukupnom trajanju od 30 mjeseci.

Na početnom sastanku sudjelovali su svi ključni partneri iz cijele Europe: osim EDUCatta i Sveučilišta u Dubrovniku (Hrvatska), Udruga sveučilišnih rezidencija – ACRU (Italija), Međunarodna udruga studentskih iskaznica – ISIC (Danska) , Služba za podršku studentima – Studierendenwerk – iz Karlsruhea (Njemačka) i Rivensco Consulting (Cipar). EDU-Home ima za cilj razviti platformu za dijalog i suradnju između dionika uključenih u osiguravanje i organizaciju smještaja i onih koji su uključeni u proces mobilnosti, jamčeći transparentnost, pouzdanost i pravodobnost, kao i rješavanje asimetrija koje trenutno čine pronalazak smještaja velikom preprekom u programima mobilnosti. Pronalaženje adekvatnog, održivog i ekonomski dostupnog smještaja bitan je element kako s praktičnog, tako i s emocionalnog i psihološkog gledišta. Stoga je želja EDU-Homea poboljšati inkluzivnost u sustavima visokog obrazovanja, smanjiti prepreke mobilnosti povezane sa pronalskom smještaja, podržati međunarodnu mobilnost unutar Europskog obrazovnog prostora i uključiti dionike i poboljšati prezentaciju stambene ponude.Stvaranjem sustava dijaloga i povratnih informacija između ponude i potražnje, projekt ima za cilj razviti izvrstan mehanizam u kojem se dionike potiče da se akreditiraju i učinkovito predstave ponudu smještaja; osigurati sustav povratnih informacija koji podržava pouzdane pružatelje smještaja i prikazuje specifičnosti i usluge s dodanom vrijednošću; i promicati raznolik raspon izbora smještaja, naglašavajući jedinstvene karakteristike i podržavajući dobrobit pojedinaca.

Na uvodnom sastanku partneri su dobili pregled sadržaja radnih paketa, zadatke i sljedeće korake koji se trebaju poduzeti kako bi projekt započeo. Tijekom sastanka partneri su imali priliku razgovarati o temama diseminacije I utjecaja, kao i o glavnim administrativnim, financijskim i organizacijskim aspektima projekta, koji je nedavno prošao kroz značajne inovacije.

Predhodni članakPridružite se božićnoj akciji Odjela za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku i donirajte sredstva za korisnike Udruge za Down sindrom DNŽ i Udruge Lukjernica
Slijedeći članakUNIVERSITY OF DUBROVNIK takes part in the EDU-Home project kick-off meeting