Priznanje studentima s UNIDU radija

Studentski UNIDU radio Sveučilišta u Dubrovniku dobitnik je godišnje nagrade HURiN-a – Brončani mikrofon, u kategoriji radijska dostignuća, za emisiju „Radio espresso“. Priznanje se dodjeljuje za novinarski rad, za način i osobnost vođenja emisije te organiziranje rada. Nagradu su primili studenti diplomskog studija Mediji, Ivana Hladilo i Toni Jurić na Danima HURiN-a, koji su održani 23. i 24. studenog u Svetom Martinu na Muri.

 „Radio espresso“ je najdugovječnija emisija na UNIDU radiju, emitira se od 2008. i uređuju je isključivo studenti. Svakoga radnog dana u 11 sati u sklopu prijepodnevnog programa na 97,5 MHz donosi intervjue, ankete i najave događanja vezanih za Dubrovnik i studentski život. U ljetnome semestru svake akademske godine emisiju uređuju studenti treće godine Medija i kulture društva, u sklopu radionice Uređivanje radijskog programa.

Na Danima HURiN-a, u organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika okupilo se stotinjak sudionika, predstavnika lokalnih radijskih postaja i regulatornih agencija. Raspravljalo se o primjeni novog Zakona o elektroničkim medijima, programu i poslovanju radijskih postaja u vrijeme pandemije te o DAB+ tehnologiji. Partneri događaja su Zaklada Konrad Adenauer i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti. HAKOM je i pokrovitelj HURiN-ovih novinarskih i godišnjih nagrada, a Odašiljači i veze laureate su darivali DAB+ prijemnicima.

Predhodni članakRezultati Erasmus+ Ka103 natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru ak. 2021./22.g, projekt 2020.g.
Slijedeći članakRecognition to students from UNIDU radio