Ekipa Sveučilišta u Dubrovniku sudjelovala na UniSport Finalsima

U Poreču je od 30. svibnja do 1. lipnja održana do sada najbrojnija završnica nacionalnih studentskih sportskih natjecanja za akademsku 2023./2024. godinu, UniSport Finals, na kojoj je nastupilo više od 1300 studenata s 19 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Ukupnu pobjedu je ostvarilo Sveučilište u Zagrebu.

Na završnici je nastupila i ekipa Sveučilišta u Dubrovniku koja je ponovno pokazala svoj sportski duh i talent. Naši šahisti su zauzeli 7. mjesto, dok su stolnotenisači završili na impresivnom 5. mjestu.

Uz natjecateljski program, koji se odvijao u dvanaest sportova na osam sportskih borilišta, održano je i drugo izdanje međunarodne znanstvene konferencije ‘4 Healthy Academic Society’ koja je okupila brojne uglednike iz zemlje i inozemstva, a održana je u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te drugih partnera.

U sklopu UniSport Finals 2024. održana je i prva UniSport Health radionica pod nazivom Psihološka otpornost, a u suradnji s Hrvatskom ligom za hipertenziju, studentima i svima zainteresiranima je omogućeno besplatno mjerenje tlaka, razine šećera, kolesterola te provjera generalnog stanja njihovog organizma.

FOTOGRAFIJE: UNISPORT Hrvatska

Predhodni članakPrva odluka o odabiru kombiniranih intenzivnih programa koji će se izvoditi na Sveučilištu u Dubrovniku
Slijedeći članakSvečane promocije studenata Sveučilišta u Dubrovniku 2024.