Erasmus+ caffe i Virtualni Erasmus+ info dan

Služba za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Dubrovniku organizira Erasmus+ caffe sutra, u četvrtak, 14. listopada s početkom u 14:00 sati u Stanici 50 na Sveučilišnom kampusu (Branitelja Dubrovnika 41). Prilika je to za sve zainteresirane studente da se u opuštenoj atmosferi informiraju o mogućnostima studiranja u inozemstvu i poslušaju Erasmus iskustva svojih kolega.

Također, bit će održan i Virtualni Erasmus+ info dan u petak, 22. listopada s početkom u 11:00 sati online, za sve one koji ne mogu fizički sudjelovati na Erasmus + caffeu.

Riječ je o aktivnostima uz Dane Erasmusa (Erasmus Days) koji se održavaju na razini cijele Europe kao prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Više na poveznici: https://www.erasmusdays.eu/.

Na Sveučilištu u Dubrovniku u tijeku je Erasmus+ Natječaj u svrhu studijskog boravka i u svrhu obavljanja stručne prakse, a ova događanja održavaju se s ciljem informiranja studenata kako se prijaviti, koja je dokumentacija potrebna te koje su mogućnosti odlaska i na studijski boravak, i na stručnu praksu. Natječaj je dostupan na poveznici: https://www.unidu.hr/erasmus-ka103-natjecaj-za-studijski-boravak-ljetni-semestar-ak-21-22/.  

Podsjetimo, u zimskom semestru akademske 2021./2022. na Sveučilište u Dubrovniku došla su studirati 53 strana studenta. Studenti su iz 12 europskih zemalja: Italije, Njemačke, Austrije, Estonije, Španjolske, Francuske, Poljske, Češke, Slovačke, Crne Gore i Rumunjske. Brojka od 53 studenata na razini je pretpandemijskog razdoblja i zalog nastavka dobre suradnje s brojnim inozemnim visokim učilištima. Sada su na redu studenti Sveučilišta u Dubrovniku da odaberu svoju Erasmus destinaciju!

Predhodni članakSindikat pomoraca Hrvatske – natječaj za stipendije
Slijedeći članakObjavljeni natječaji Ministarstva znanosti i obrazovanja za dodjelu državnih stipendija