Nastavnice s Odjela za primijenjenu ekologiju sudjelovale na sastanku projekta DiBluCa

Nastavnice Tatjana Dobroslavić i Vlasta Bartulović sudjelovale su na drugom partnerskom sastanku međunarodnog Erasmus+ projekta “The digital Blue Career to overcome the Carbon Crisis – Innovations in Aquaculture Curriculum” [DiBluCa] koji je održan 11. i 12. lipnja na University of Thessaly u Volosu, Grčka.

Uz Odjel za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku, partneri na projektu su Vytautas Magnus University Agriculture Academy (VMU AA) (Litva), Balikesir University (Turska) i Odesa National University of Technology (Ukrajina).

Na sastanku su predstavljeni rezultati dosadašnjih aktivnosti te planirani idući koraci projekta koji se provodi u fazama, a kroz koji se planira izrada digitalnog portala s e-učenjem i modulima. Inovativni Priručnik za visoko obrazovanje u akvakulturi suočenoj s globalnim zatopljenjem bit će objavljen na engleskom jeziku, a e-knjiga će biti dostupna na svim jezicima projektnih partnera. Sudionici sastanka su posjetili i BioMar, jednog od vodećih globalnih proizvođača hrane za akvakulturu te je uz obilazak pogona i laboratorija održana prezentacija i rasprava o aktualnim problemima u akvakulturi.

Projekt traje od 1. studenoga 2023. do 31. listopada 2025. godine.

Predhodni članakNATJEČAJ za prijam u radni odnos na određeno vrijeme i raspored na radno mjesto III. vrste
Slijedeći članakProf. dr. sc. Mato Brautović dobitnik uglednog priznanja Slobodne Dalmacije