Održan četvrti sastanak Erasmus+ MARIPET projekta u Reykjaviku

Nastavnici Odjela za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku su 28. i 29. studenog 2023. sudjelovali na četvrtom sastanaku Erasmus+ projekta “Innovative Curriculum to Evaluate Marine Fishery Discards as Raw Pet Food for Sustainable Europe” [MARIPET] (https://maripet.org/) održanom na Agricultural University of Iceland u Reykjavíku. Glavne teme sastanka bile su nastavni plan i program modula, platforma za e-učenje, plan provođenja pilot testiranja nastavnog plana i programa. Na sastanku su završene organizacijske, izdavačke i distribucijske pripreme Priručnika/e-knjige.

U okviru sastanka organiziran je posjet tvornicama LYSI (https://lysi.com/) i BRIM (https://www.brim.is/en). LYSI je osnovana 1938. i jedna je od najvećih svjetskih proizvođača i pionir u proizvodnji ribljeg ulja za ljudsku prehranu. Među glavnim je akterima islandske politike za postizanje potpune iskoristivosti svih inputa ribarske industrije pri čemu više od 95% potrošnje energije dolazi iz obnovljivih izvora. BRIM je jedna od najvećih tvornica ribljih proizvoda na Islandu. Tvrtka je predana dugoročnoj ugljičnoj neutralnosti i postavila je cilj smanjenja intenziteta stakleničkih plinova za 40% između 2015. i 2030. godine.

Završni sastanak MARIPET projekta održat će se na Ege University, Izmir, Turska 7. i 8. veljače 2024.

Predhodni članakInteraktivnim izlaganjima „Click and bank“ obilježen Međunarodni dan banaka na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju
Slijedeći članakStudijski posjet studenata Europskom parlamentu i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu