Okrugli stol „Uspostava HUB-a za inovacije i poduzetništvo“ održan u Studentskom domu

Okrugli stol „Uspostava HUB-a za inovacije i poduzetništvo“ u sklopu projekta “Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo Dubrovnik RCK DU” održan je Studentskom Domu Sveučilišta u Dubrovniku. Okrugli stol organizirale su doc. dr. sc. Zorica Krželj i izv. prof. dr. sc. Iris Mihajlović s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku koji je partner ovog projekta čiji je nositelj Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.

Okrugli stol bio je namijenjen poduzetnicima, nastavnicima i znanstvenicima kako bi proširili svoje spoznaje o ulozi ribarstva i agroproizvoda. Klasifikacijom i analitičkim pristupom baštinskim resursima,  proizvodima ribarstva, agroproizvoda, ključnim se drži upoznati obuhvat proširenih proizvoda – komplementarnih našem lokalnom kraju s aspekta kulture života i rada, u čemu je bio neprocjenjiv doprinos uvaženih sudionika, stručnjaka, poduzetnika, predstavnika OPG –a, ugostitelja, nastavnika i znanstvenika.

Dinamika kojom su se razmjenjivala iskustva i generirala nova znanja upravo su  omogućena zbog  interdisciplinarnog pristupa i interaktivnosti među sudionicima koja se pokazala uspješnom i otvorila je mogućnost kreiranja ili pak revitalizacije autohtonog gastronomskog blaga sadržanog u znanjima i vještinama dionika, mogućnostima njihova umrežavanja kroz razvojnu platformu za dijeljenje znanja. Dodatne edukacije, kontinuitet učenjatemeljenog na spoznaji uloge i vrijednosti potencijala  u području agroproizvoda i proizvoda ribarstva prvi su korak uspostavi Living lab-a kao  inovativnog HUB – a čime  bi se omogućila daljnja suradnja u realizaciji ovog projekta i otvoren novi prostor za ponuduinovativnih proizvoda u prostoru gastronomije.

Osim uvaženih poduzetnika, predstavnika OPG-ova, ugostitelja, enologa, predstavnika Centra za poduzetništvo Dubrovnik koji je također partnera ovog projekta, okruglom stolu su nazočili profesori s Odjela za primijenjenu ekologiju, znanstvenici s Instituta za more i priobalje te predstavnici Turističke i ugostiteljske Dubrovnik koji su  nositelji ovog projekta. Projekt okuplja 14 partnera, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda a vrijednost projekta je 72. 399.069, 29 kuna.

Predhodni članakOsma odluka o odabiru odlaznog osoblja – 3. natječaj, KA103, 2019.
Slijedeći članakStudenti na terenskoj nastavi u Dubrovnik Sun Gardens Resort-u