Online stručni skup “Studentski uspjesi” povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, Koordinacija pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju organizira stručni skup pod nazivom “Studentski uspjesi”.

Skup će se održati 8. prosinca 2021. od 10 do 15 sati putem online platforme Zoom.

Na skupu će biti prikazani studentski uspjesi, kako oni akademski tako i oni u izvannastavnim aktivnostima i po završetku studija uključivanjem u svijet rada. Na skupu će tako u ulozi moderatora i izlagača sudjelovati gotovo 20 studenata s invaliditetom sa Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Dubrovniku i Zadru.

Na skupu će sudjelovati i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i drugih institucija važnih za ostvarivanje prava studenata s invaliditetom.

U organizaciji skupa sudjeluju članovi Koordinacije pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju, a koji su predstavnici Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, ureda i službi potpore za studente s invaliditetom pri osam hrvatskih sveučilišta, predstavnici (koordinatori) veleučilišta i visokih učilišta te studentski predstavnici.

Ljubazno molimo da Vaše sudjelovanje prijavite putem obrasca za prijavu do 5. prosinca 2021. Poveznica za pristup skupu bit će dostavljena nakon prijave.

Predhodni članakSveti Nikola i Dan pomoraca
Slijedeći članakLina Šagi, dobitnica Rektorove nagrade