Pomorski odjel prvi put sudjelovao na godišnjoj skupštini Međunarodne udruge pomorskih sveučilišta

Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku prvi put je sudjelovao na godišnjoj skupštini Međunarodne udruge pomorskih sveučilišta (IAMU – International Association of Maritime Universities) koja je održana od 26. do 28. listopada u najvećoj egipatskoj luci Aleksandriji.

Pročelnik Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku, doc. dr. sc. Srđan Vujičić  prezentirao je 2 znanstvena rada koje je ova međunarodna organizacija prepoznala te su odabrani za objavu u časopisu  Journal of Maritime Affaires (JoMA) Svjetskog pomorskog sveučilišta (WMU).

U sklopu konferencije koja je održana 21. put organiziran je posjet Akademiji za znanost, tehnologiju i pomorski transport (Arab Academy For Science, Technology & Maritime Transport) te su razmijenjena stručna i znanstvena iskustva, ali i potaknuta buduća suradnja među institucijama.

IAMU (International Association of Maritime Universities) je organizacija sastavljena od 69 članova iz 36 zemalja, 67 visokih sveučilišta te Svjetskog pomorskog sveučilišta (WMU – World Maritime University) i Nippon zaklade kao počasnih članova. Jedna od ključnih zadaća IAMU organizacije je konzultativna uloga u Međunarodnoj pomorskoj organizaciji (IMO – International Maritime Organization) koja su osnovali Ujedinjeni narodi kao specijalnu organizacija za regulaciju pomorstva.

Više o konferenciji na poveznici: https://www.aast.edu/en/index.php

Predhodni članakObjavljena knjiga „Bibice – priča o Gradu kroz djelovanje liječnika iz obitelji Bibica“ izv. prof. dr. sc. Ane Bakija-Konsuo i mr. sc. Ivice Vučaka
Slijedeći članakOBJAVA PRIVREMENE RANG LISTE ZA STUDENTE POMORSKIH FAKULTETA U AKADEMSKOJ 2021./2022. GODINI