Prorektorica Sanja Žaja Vrbica sudjelovala na završnoj konferenciji projekta BWSE FORward

Završna konferencija projekta BWSE FORward – Bologna with Stakeholders Eyes for a Stronger Future of the Bologna Process održana je na Pravnom fakultetu Sveučilišta Sorbonne (École de Droit de la Sorbonne – Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne) u Parizu od 24.-25. svibnja 2022. Sudjelovalo je više od 100 sudionika iz brojnih europskih i svjetskih zemalja, među kojima i iz Kenije, Novog Zelanda, SAD-a itd.

Nositelj projekta je Europska studentska unija (ESU), a Ministarstvo znanosti i obrazovanja partner je na projektu, jednako kao i Ministarstvo obrazovanja i znanosti Armenije (MOES), Nacionalna komisija za daljnje i visoko obrazovanje Malte (NCHE), Europsko udruženje sveučilišta (EUA), Europsko udruženje za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA) te Europsko udruženje visokoškolskih institucija (EURASHE).

Glavni cilj projekta bio je provedba istraživanja i izrada serijske publikacije Bologna with Students Eyes (2020) u svrhu učinkovitijeg daljnjeg razvoja Bolonjskog procesa i Europskoga prostora visokog obrazovanja, a predstavljeno je i završno izvješće pod nazivom Bologna Process Commitments: A Way Forward, koje je rezultat dviju aktivnosti suradničkog učenja provedenih tijekom 2021. godine na temu internacionalizacije i mobilnosti, priznavanja prethodnog učenja, snažnijeg sudjelovanja studenata u tijelima visokih učilišta te internom osiguravanju kvalitete, kao i učenja i podučavanja usmjerenog na studenta.

Na konferenciji se govorilo i o transkontinentalnoj mobilnosti i internacionalizaciji, rodnoj ravnopravnosti i osiguravanju kvalitete, Europskim sveučilištima, ranjivim i podzastupljenim skupinama studenata te drugim temama. Iz Republike Hrvatske na konferenciji su sudjelovali koordinatorica projekta za Hrvatsku Ana Jerković iz Ministarstva znanosti i obrazovanja te prorektorica Sveučilišta u Dubrovniku izv. prof. dr. sc. Sanja Žaja Vrbica, voditeljica Nacionalne skupine za unaprjeđenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Predhodni članakBesplatno sudjelovanje u obrazovnim programima kroz Microsoft Global Skilling Initiative
Slijedeći članakNajava predavanja u okviru projekta “Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta – ProtectAs”