STUDENTI POMORSKOG ODJELA U POSJETU DANSKOJ

Studenti Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku boravili su četiri dana u Danskoj. Prilikom boravka posjetili su Man Prime Service Academy. Dočekali su ih voditelj centra i voditelj praktične obuke na simulatoru i radovima održavanja dvotaktnog dizel motora za koje je MAN trening centar u Kopenhagenu isključivo specijaliziran. U ovome trening centru se obučavaju instruktori za globalnu mrežu MAN Prime Serv Academy. Također u centru se obučavaju sve institucije (studenti, učenici, profesori), kao i pomorci koji plove na brodovima s pogonom na dvotaktne motore. Posjetili su i MAN Research Centar u kojem se vrše probna ispitivanja novih sustava dvotaktnih motora, a posebno se baziraju na alternativna goriva (goriva budućnosti).

Prilikom boravka su još posjetili muzej “Diesel House” koji se nalazi u sklopu glavnog centra za distribuciju električne energije u Kopenhagenu. U muzeju su imali priliku vidjeti povijesne motore koji su bili patentirani za pogon generatora koji su služili za proizvodnju električne energije. Ovi su patenti omogućili industrijalizaciju Danske u prošlom stoljeću te je tako učinili jednom od vodećih država u svijetu. 

Osim posjeta navedenim institucijama i raznim znamenitostima studenti su ostvarili kontakt sa studentima Brodske elektrotehnike i studentima Brodostrojarstva iz Danske te razmijenili brojna iskustva iz studentskog života. Sa studentima su na putovanje išli profesori Ivica Krmek, dipl. ing. pp. i Zvonimir Šoša dipl. ing. pp. koji su studentima imali priliku pokazati praktično ono što su im predavali kroz studij.

Predhodni članakCromaris testimonials – Alen Bajnoci
Slijedeći članakNATJEČAJ za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ( KA171, Broj projekta: 2023-1-HR01-KA171-HED-000136027) u akademskoj 2023./2024. godini – suradnja s partnerskim zemljama –SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE