Virtualni program obrazovanja “Seeds for the future” tvrtke Huawei

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u suradnji s tvrtkom Huawei Technologies provodi virtualni program obrazovanja “Seeds for the future”, koji će se za hrvatske studente održati u terminu od 10. do 17. listopada 2022.  Ovogodišnji virtualni program (https://www.huawei.com/minisite/seeds-for-thefuture/program.html) trajat će osam dana i nudi upoznavanje s najmodernijim tehnologijama, kao što su 5G, kibernetička sigurnost i umjetna inteligencija. Program nudi različite vrste poučavanja, a uključuje čak i mentorstvo. Proučavaju se zanimljiva rješenja i poslovni modeli.

To je program koji Huawei Technologies u okviru globalne inicijative nudi najboljim studentima STEM fakulteta iz raznih zemalja svijeta koji su zainteresirani učiti o najnovijim IKT tehnologijama s ciljem pružanja aktivnog i praktičnog iskustva učenja, uvida u istraživanje i razvoj te pristupa dijelu Huawei-jeve najnovije visokotehnološke opreme.

Nakon položenog programa, studenti i profesori su pozvani na završnu ceremoniju koja će se održati 17. listopada 2022. u Zagrebu, a planiran je i posjet Huaweijevoj 5G tvornici u Mađarskoj gdje će studenti iz prve ruke vidjeti kako funkcionira upotreba privatne 5G mreže u stvarnom okruženju u tvornici koja je najveći takav objekt u Europi.

Materijali za prijavu trebali bi sadržavati: životopis (ne zahtijeva se profesionalno iskustvo); prijepis ocjena koji ukazuje na akademsku izvrsnost (prosjek ocjena 3.0 ili viši); popratno motivacijsko pismo i/ili dvominutni osobni video (koji odražavaju poznavanje osnova i zanimanje za IKT, interes za Kinu i entuzijazam za učenjem novih tehnologija).

Rok za prijave je 4. listopada 2022. do 12 sati.

Molimo šaljite prijave na e-mail: anamaria.bjelopera@unidu.hr te ako imate ikakvih pitanja, možete se obratiti doc. dr. sc. Anamariji Bjelopera.

Predhodni članakProf. dr. sc. Mato Brautović novi – stari pročelnik Odjela za komunikologiju
Slijedeći članakRANG LISTA PRISTUPNIKA U 1. GODINU DIPLOMSKIH STUDIJA AKADEMSKE 2022./2023. GODINE