Erasmus+ info dan u Studentskom domu

Služba za međunarodnu suradnju i istraživačke projekte Sveučilišta u Dubrovniku organizira Erasmus + info dan u ponedjeljak, 14. ožujka s početkom u 18:00 sati u Studentskom domu. Svi studenti kojima zvuči zanimljivo studirati na nekom inozemnom europskom sveučilištu ili obaviti stručnu praksu u drugoj zemlji imaju se priliku informirati o svim mogućnostima i to u opuštenoj atmosferi, uz kavu!

Program Erasmus + info dana donosi prezentaciju o Erasmus+ programu i Natječaju u svrhu studijskog boravka, kviz o Erasmus+ programu te panel diskusiju „Moje iskustvo s Erasmus+ programom“. Bivši Erasmus studenti podijelit će iskustva sa svog Erasmus boravka i odgovarati na pitanja, a članovi Udruge ESN Dubrovnik govorit će o tome kako je pomagati studentima koji dođu studirati na naše Sveučilište. Za sudjelovanje se moguće prijaviti na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/STtUX4iHXWAZz7JB8.

Na Sveučilištu u Dubrovniku u tijeku je Erasmus+ Natječaj u svrhu studijskog boravka u akademskoj 2022./2023.g., a cilj Erasmus + info dana je upoznati studente s procesom prijave, dokumentacijom koja je potrebna te mogućnostima odlaska na studijski boravak ili na stručnu praksu. Natječaj je dostupan na poveznici: https://www.unidu.hr/natjecaj-za-mobilnost-studenata-u-svrhu-studijskog-boravka-u-okviru-erasmus-programa-u-akademskoj-2022-2023-godini/?cat=207.

Podsjetimo, u ljetnom semestru ove akademske godine na Sveučilištu u Dubrovniku studira ukupno 69 stranih studenata. Ovaj semestar donosi porast broja inozemnih studenata na Sveučilištu te dulji popis zemalja iz kojih oni dolaze i u odnosu na pretpandemijsko razdoblje. Studenti dolaze iz čak 16 zemalja; Poljske, Španjolske, Italije, Njemačke, Češke, Nizozemske, Austrije, Irske, Slovačke, Francuske, Slovenije, Kirgistana, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunjske i Rusije. Sada su ponovno na redu studenti Sveučilišta u Dubrovniku da odaberu svoju Erasmus destinaciju!

Predhodni članakOdluka o odabiru osoblja – drugi Erasmus+ KA107 natječaj za osoblje, Kirgistan
Slijedeći članak9. Tjedan karijera na Sveučilištu u Dubrovniku: „Znanja i vještine za danas i sutra“