Interaktivnim izlaganjima „Click and bank“ obilježen Međunarodni dan banaka na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

          

Na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku 4. prosinca je obilježen Međunarodni dan banaka interaktivnim izlaganjima pod nazivom „Click and bank“.

Vodeći računa o činjenici da je proces digitalizacije poslovanja uz primjenu suvremenih informacijskih tehnologija u velikoj mjeri zamijenio tradicionalni način obavljanja bankarskih poslova, kroz program se nastojalo učenike i studente pobliže upoznati sa specifičnostima internet i mobilnog bankarstva.

Izv. prof. dr. sc. Iris Lončar je upoznala sudionike programa s razinom prihvaćenosti i korištenja online bankarstva u Europi i Hrvatskoj pri čemu se posebno osvrnula na upoznatost mladih s novim digitalnim trendovima u bankarstvu. Učenice Petra Vidović, Karla Oberan, Kristina Novaković  i nastavnik, mentor Dubravko Glavinić iz srednje Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik predstavili su digitalnu platformu e-School bank kroz koju je prezentirano funkcioniranje tekućih, deviznih i žiro računa, provedba plaćanja, odobravanje kredita, ugovaranje štednje i obavljanje ostalih online usluga u digitalnoj sferi. O uzrocima ubrzane digitalne transformacije u bankarskom sektoru govorila je dr. sc. Meri Šuman Tolić, a Pamela Šimunović– savjetnica za proizvode građanstva u OTP banci je predstavila najnovije promjene u digitalnim kanalima, proizvode i usluge koje bankarske usluge čine dostupnima klijentima 24/7, s bilo kojeg mjesta, a koje su posebno korisne i dostupne mladima. Izv. prof. dr. sc. Tonći Svilokos je govorio o očekivanjima u vezi smjera budućeg razvoja bankarskog poslovanja i o Fintech trendovima u Hrvatskoj na području mobilnog plaćanja i digitalnih novčanika, digitalnog bankarstva i neobanaka, peer-to-peer kreditiranju i Regtech rješenjima za usklađenost poslovanja financijskih institucija zakonodavnoj regulativi.

Izlaganja su zaključena kvizom kroz koji su najuspješniji učenici i studenti nagrađeni poklonima OTP banke i Sveučilišta u Dubrovniku.

S Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju su se zahvalili studentima  i učenicima srednje Ekonomske i trgovačke škole, Turističke i ugostiteljske škole, Pomorsko-tehničke škole i Privatne gimnazije iz Dubrovnika na sudjelovanju u programu.

Predhodni članakStudenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo posjetili trafostanicu Srđ
Slijedeći članakOdržan četvrti sastanak Erasmus+ MARIPET projekta u Reykjaviku