Najava predavanja

Na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u srijedu 14. prosinca u 10 sati Nikolina Trojić, predsjednica Županijske komore Dubrovnik i Mila Koludrović, stručna suradnica Županijske komore Dubrovnik, održat će predavanje na temu:

Forms of business organisation in Dubrovnik-Neretva County and their impact on the possibility/availability of funding sources

Predavanje će se održati u sklopu kolegija „Business Finance“ nositeljice izv. prof. dr. sc. Iris Lončar. Ono je prvenstveno namijenjeno Erasmus studentima koji dolaze iz zemalja koje imaju različitu razvijenost gospodarstva, a time i financijskog sustava, tj. njegovih institucija i tržišta. Kako bi što bolje mogli steći uvid u hrvatsku praksu te izvršiti komparaciju različitih mogućnosti koje poslovnim sustavima stoje na raspolaganju pri donošenju odluka o financiranju svog poslovanja, kroz predavanje će im biti prezentirani podatci o najčešće korištenim izvorima financiranja od strane poslovnih sustava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Kroz predavanje će se pružiti uvid o međuovisnosti različitih organizacijskih oblika poslovanja (inokosni sustavi vs. korporacije), različitih vlasničkih oblika (javna vs. privatna poduzeća) te različitih djelatnosti s njihovom strukturom financiranja.

Nikolina Trojić, magistrica znanosti u području ekonomije, alumni Sveučilišta u Dubrovniku, predsjednica je Županijske komore Dubrovnik, članica Upravnog odbora Jadransko-jonskog foruma gospodarskih komora, članica je Hrvatske udruge poslovnih žena Krug.

Mila Koludrović, magistrica znanosti u području ekonomije, alumni Sveučilišta u Dubrovniku, dugogodišnja je analitičarka u Županijskoj komori Dubrovnik.

Predhodni članakStudy of History of the Adriatic and the Mediterranean presented in secondary schools
Slijedeći članakDepartment of Communication Science project lead for ADMO project worth EUR 1.8 million