Održani Orijentacijski dani za strane studente na Sveučilištu u Dubrovniku

U zimskom semestru akademske 2021./2022. na Sveučilište u Dubrovniku došla su studirati 53 strana studenta. Već tradicionalno, tim povodom, u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN), za strane studente organizirani su Orijentacijski dani, od 30. rujna do 3. listopada 2021.

Studenti su iz 12 europskih zemalja: Italije, Njemačke, Austrije, Estonije, Španjolske, Francuske, Poljske, Češke, Slovačke, Crne Gore i Rumunjske. Najviše će studenata studirati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te na Odjelu za komunikologiju. Brojka od 53 studenata na razini je pretpandemijskog razdoblja i zalog nastavka dobre suradnje s brojnim inozemnim visokim učilištima.

U službenom dijelu programa dobrodošlicu su studentima poželjele djelatnice Službe za međunarodne odnose te prorektorica za znanost i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Marijana Pećarević koja je u ime Sveučilišta izrazila zadovoljstvo što su inozemni studenti iznova u velikom broju došli provesti dio svog studija upravo u Dubrovniku. Također, predsjednica Erasmus Student Network Nora Di Leo predstavila je ovu udrugu koja je stranim studentima na usluzi tijekom boravka na Sveučilištu u Dubrovniku. ESN je bio zadužen za  program neformalnih aktivnosti Orijentacijskog tjedna koji je uključivao razgleda grada i okolice, druženja u prirodi, Pub kviz, večernje zabave i izlet na otok Lopud.

Podsjetimo, nova akademska 2021./2022. godina na Sveučilištu u Dubrovniku počela je danas za sve studente, a nastava je organizirana i izvodi se u skladu sa smjernicama, preporukama i uputama mjerodavnih koje su dostupne na sveučilišnoj mrežnoj stranici; https://www.unidu.hr/nastava-u-uvjetima-epidemije-bolesti-covid-19-tijekom-ak-g-2021-2022/?cat=207.

Predhodni članakObavijest studentima 1. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Nautika i preddiplomskog sveučilišnog studija Brodostrojarstvo – upisani u prvom upisnom roku
Slijedeći članakNovi pročelnici Pomorskog odjela i Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju