UNIDU ostvario izvrsne rezultate u okviru Erasmus+ poziva za projekte mobilnosti za studente i osoblje

Projektni prijedlog Sveučilišta u Dubrovniku u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje visokog obrazovanja – KA171 (Projekti mobilnosti za studente i osoblje financirani sredstvima za vanjsku politiku) na visokom je trećem mjestu po broju postignutih bodova te na šestom mjestu po ukupno dodijeljenim sredstvima od 28 institucija kojima su dodijeljena sredstva.

Visoka učilišta od 2015. godine imaju priliku prijaviti Erasmus+ projekte mobilnosti koji uključuju razmjenu studenata i članova (ne)nastavnog osoblja s partnerskim zemljama izvan Europske unije odnosno projekte mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja.

Sveučilište u Dubrovniku je i ove akademske godine imalo rekordan broj studenata na razmjeni (njih 162), a na Sveučilištu je boravilo i više od 50 gostujućih nastavnika i članova nenastavnog osoblja.

Ciljevi aktivnosti KA171 su povećati privlačnost europskog sustava obrazovanja te pružiti potporu visokim učilištima iz Europe na svjetskom tržištu obrazovne ponude. Posebna pažnja pridaje se suradnji sa slabije razvijenim zemljama, studentima slabijeg socioekonomskog statusa kao i studentima s manje mogućnosti.

Projekti mobilnosti uključuju dolaznu i odlaznu mobilnost koje obuhvaćaju mobilnost studenata u svrhu studija, mobilnost studenata u svrhu stručne prakse, mobilnost osoblja u svrhu podučavanja i mobilnost u svrhu osposobljavanja.

Mogućnost odlaska na dugoročnu mobilnost u svrhu studijskog boravaka i stručne prakse je iskoristio 31 student Sveučilišta, a do kraja ove akademske će u kratkoročnim mobilnostima sudjelovati 26 studenta i više od 40 odlaznih mobilnosti osoblja.

Detalji Poziv su dostupni na mrežnoj stranici Agencije za mobilnost i programe EU.

Predhodni članakPotpisan Ugovor o suradnji između Sveučilišta u Dubrovniku i Coca- Cole HBC Hrvatska
Slijedeći članakUNIDU achieves excellent results in the Erasmus+ Call for Mobility of higher education students and staff