Mr. sc. Nikolina Trojić i Mila Koludrović, mag. oec. održale gostujuće predavanje

Mr. sc. Nikolina Trojić, predsjednica Županijske komore Dubrovnik i Mila Koludrović, mag. oec. stručna suradnica Županijske komore Dubrovnik održale su 14. prosinca 2022. gostujuće predavanje na temu

„Forms of business organisation in Dubrovnik-Neretva County and their impact on the possibility/availability of funding sources“.

Predavanje je održano u okviru kolegija „Business finance“ nositeljice izv. prof. dr. sc. Iris Lončar. Premda je tema predavanja bila povezana sa sadržajem kolegija Business finance, te je predavanje bilo koncipirano i prvenstveno namijenjeno Erasmus studentima preddiplomskog studija, priključio mu se i dio Erasmus studenata diplomskog studija koji tijekom zimskog semestra akademske 2022-2023 godine studiraju na Odjelu.

Predavačice, inače Alumni Sveučilišta u Dubrovniku, uspjele su kroz prezentaciju stanja u gospodarstvu Dubrovačko-neretvanske županije obuhvatiti glavne trendove razvoja gospodarstva, ali i očekivanja povezana s budućim modelima financiranja gospodarskih djelovanja. Erasmus studenti, porijeklom iz desetak zemalja različitog stupnja ekonomske, a posljedično i financijske razvijenosti: Češke, Čilea, Francuske, Indije, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Španjolske i USA, su prepoznali i u diskusiji se osvrnuli na sličnosti i razlike u percepciji i korištenju izvora financiranja između njihovih zemalja i prakse Republike Hrvatske.

Predhodni članakRezultati Erasmus+ KA103 Natječaja za mobilnost studenata u svrhu obavljanja stručne prakse,2020.g
Slijedeći članakLARIAT – UNIDU partner na novom HORIZON SeaClear2.0 projektu