Posjet OŠ Montovjerna u okviru projekta Blue- connect 2.0

Učenicima Osnovne škole Montovjerna, nastavnica s Odjela za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku, izv. prof. dr. sc. Ana Bratoš Cetinić, održala je predavanje „Što se krije ispod valova?“ u okviru projekta Blue-connect 2.0.

Učenici su imali priliku doznati više o najvažnijim značajkama morskog okoliša, posebice Sredozemlja i Jadrana. Predstavljeni su im i glavni uzroci onečišćenja mora s kopna, poput kanalizacije, litoralizacije, poljoprivrede, industrijskih postrojenja te onečišćenja s brodova. Prikazani su im i primjeri utjecaja ljudskih aktivnosti, posebice onečišćenja plastikom, na morski ekosustav Jadrana.

Izgrađen na nasljeđu izvornog projekta Blue-connect, Blue-connect 2.0 je inicijativa osmišljena za produbljivanje odnosa između mediteranske zajednice i njezinog obalnog okruženja. U fokusu projekta je organizacija Europske noći istraživača, na kojoj će javnost i mladi imati priliku sudjelovati u aktivnostima koje će doprinijeti njihovom razumijevanju znanstvenih istraživanja, a koja će se tradicionalno održati posljednjeg petka u rujnu, odnosno 27. rujna 2024. i 26. rujna 2025. godine.

Predhodni članakNATJEČAJ za prijam u radni odnos na neodređeno vrijeme i raspored na radno mjesto  I. vrste
Slijedeći članakNATJEČAJ za  prijam u radni odnos na suradničko radno mjesto