Sveučilište u Dubrovniku priključilo se Danima Erasmusa

Služba za međunarodnu suradnju i istraživačke projekte Sveučilišta u Dubrovniku uključila se u obilježavanje Dana Erasmusa (#ErasmusDays) koji se od 13. do 15. listopada održavaju diljem svijeta. Održan je Erasmus+ info dan za domaće studente koji razmišljaju o studiju ili praksi u inozemstvu te Erasmus Sport Day za strane studente koji borave na Sveučilištu. Erasmus dani održavaju se šestu godinu zaredom kako bi se obilježio uspjeh ovog programa Europske unije koji već 35 godina obogaćuje živote i širi vidike milijunima ljudi.

Na Erasmus+ info danu jučer u Studentskom domu svi koji razmatraju ili planiraju otići na studijski boravak ili stručnu praksu u inozemstvo, imali su priliku doznati sve što ih zanima o mogućnostima u sklopu Erasmus+ programa. Sudjelovali su i studenti koji su već bili dio Erasmus programa te su u neformalnoj atmosferi uz kavu i druženje podijelili svoja iskustva. Erasmus Sport Day jutros u Gospinu polju bio je prilika za rekreaciju i druženje stranih studenata koji su došli na Sveučilište u Dubrovniku na studijski boravaka ovaj semestar. Studenti su igrali nogomet, graničar i imali vođen trening. Dani Erasmusa (#ErasmusDays) ove su godine dio programa obilježavanja Europske godine mladih, a svi sudionici prijavljuju svoje programe i događanja te postaju dio velike Erasmus karte koja se uz dodatne informacije može pronaći na službenoj mrežnoj stranici: https://www.erasmusdays.eu/.

Podsjetimo, u zimskom semestru ove akademske godine na Sveučilištu u Dubrovniku studirat će 70-ak stranih studenata, što je najveća brojka do sada.  Stižu iz više europskih, ali i drugih partnerskih zemalja: Njemačke, Austrije, Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Irske, Slovačke, Poljske, Češke, Rumunjske, Makedonije, Slovenije, Indije, Čilea te dvoje studenata iz Sjedinjenih Američkih Država. Studiraju većinom na Odjelu za ekonomiju, ali i na Odjelu za komunikologiju, Odjelu za elektrotehniku i računarstvo, Odjelu za umjetnost i restauraciju te nekoliko njih i na Pomorskom odjelu.

Ugovori o suradnji s inozemnim sveučilištima i drugim partnerskim visokoobrazovnim institucijama iz godine u godinu se obnavljaju i sklapaju novi te se time proširuje krug zemalja iz kojih studenti dolaze na UNIDU. Ove godine je porastao i interes domaćih studenata za odlazak u inozemstvo te će u predstojećoj akademskoj godini njih tridesetak ići na studijski boravak ili na stručnu praksu kroz program Erasmus+.

Predhodni članakNATJEČAJ – davanje u zakup poslovnoga prostora Sveučilišta na prvom katu zgrade Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju
Slijedeći članakCall for award of the annual student HUOJ award