Tjedan karijera: Izazovi i prilike u doba pandemije

8. ožujka do 13. ožujka 2021.

Poveznica na ostala ZOOM događanja

Meeting ID: 656 788 9333

Lozinka: 206312

8. ožujka 2021.

12:00

Žene u poslovnom svijetu u uvjetima pandemije:
kako opstati i što očekivati u budućnosti?

u suorganizaciji s Hrvatskom udrugom poslovnih žena “KRUG”

Prvog dana Tjedna karijera, 8. ožujka, u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan žena. Tom prigodom, organizira se panel “Žene u poslovnom svijetu u uvjetima pandemije: kako opstati i što očekivati u budućnosti?” online putem Zoom platforme, u 12 sati.

Cilj je panelu otvoriti raspravu o utjecajima COVID pandemije na žene u poslovnom svijetu. Panelistice će pokušati dati odgovore na pitanja povezana s izazovima, ograničenjima i novim prilikama s kojima se susreću žene poduzetnice u vrijeme COVID pandemije, ali i općenito u poslovnome svijetu. Koliko je god 2020. bila izazovna za poslovni svijet, nismo sigurni ni što i za koji sektor nosi 2021. godina.

Panel organiziraju Sveučilište u Dubrovniku i Udruga poslovnih žena “Krug”.

 • +

  Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet;

 • +

  Gordana Deranja, predsjednica Grupe Tehnomont;

 • +

  Nikolina Farčić, poduzetnica, predsjednica Ceha ugostitelja Obrtničke komore Dubrovačko neretvanske županije, predsjednica Udruge poslovnih žena »Krug« Dubrovnik;

 • +

  Dragica Jerkov, poduzetnica, predsjednica nacionalnog »Kruga«;

 • +

  Sanja Putica, voditeljica odnosa s investitorima i javnošću u Atlantskoj plovidbi d.d.;

 • +

  Gordana Restović, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival ;

 • +

  Moderatorica: prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž.

9. ožujka 2021.

13:00

PR pogled iz prakse

 • +

  Kiti Iveta, PRiredba Studio

  Kiti Iveta (30), rođena Dubrovkinja s diplomom odnosa s javnošću mostarskog sveučilišta, dolaskom u Zagreb, pridružila se PRiredba timu s kojim je već šest godine zadužena za klijente iz područja sporta iako povremeno „odluta“ u kulturu i lifestyle. Među brojnim uspješnim projektima i klijentima posebno ističe suradnju s Braćom Sinković s kojima je doveslala do olimpijskog zlata u Riju 2016. Trenutno se s Braćom „priprema“ za novu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. Uz Braću Sinković između ostaloga je surađivala i s atletičarkom Andreom Ivančević, boksačem Filipom Hrgovićem, hokejaškim klubom Medveščak te sportskim događajima Malonogometni turnir Kutija Šibica, Osmerci na Savi, MFC, Davis Cup.

16:00

Leading trough uncertainty :
pandemic influence on recruitment in Hilton Brand

Moderatorica: izv. prof. dr. sc. Marija Dragičević

 • +

  Björn Olthof, Senior Manager Graduate Recruitment | Hilton

10. ožujka 2021.

10:00

Što mi pomaže, što mi odmaže: briga o sebi u vrijeme pandemije

 • +

  Andreja Bubić, Filozofski fakultet u Splitu.

  Andreja Bubić psihologiju je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirala na Sveučilištu u Leipzigu i Max Planck institutu za istraživanja mozga i kognitivnih procesa u Leipzigu. Nakon doktorata istraživački je rad nastavila u Jeruzalemu i Bostonu, nakon čega se zaposlila na Filozofskom fakultetu u Splitu. Ondje i danas radi kao izvanredna profesorica. Bavi se kognitivnom i edukacijskom psihologijom subjektivne dobrobiti. Dosad je objavila brojne znanstvene radove u domaćim i međunarodnim časopisima. Izlagala je na različitim znanstvenim skupovima posvećenima psihologiji i neuroznanosti te je sudjelovala u više nacionalnih i međunarodnih znanstvenih projekata.

  OPIS RADIONICE

  Tko sam ja? Što mi treba? Što mi pomaže kad mi je teško? Na koji način mogu sam sebi pomoći da živim kvalitetnije i budem zadovoljniji? Ako niste sigurni kako odgovoriti na ova pitanja, znajte da niste sami jer mnogi na njih teško pronalaze odgovore. Ako želite pokušati sami sebi razjasniti tko ste, što Vam u životu pomaže, a što odmaže, pridružite nam se u radionici na kojoj ćemo zajednički naznačiti smjernice koje nam mogu pomoći da naučimo kroz život prolaziti kao autentični, snažni i sretni ljudi.

12:00

Svijet je tamo gdje si ti: kako uspjeti u globalnom  businessu?

 • +

  Ratko Mutavdžić, Microsoft.

  Ratko Mutavdžić regionalni je tehnički direktor u Microsoftu, gdje je već 20 godina, vodeći savjetodavnu grupu, grupu za podršku razvoja novih proizvoda i grupu za prodaju javnoj upravi. Trenutno se bavi primjenom mnoštva naprednih tehnoloških platforma, uključivši umjetnu inteligenciju, podatkovne platforme i napredno računarstvo, te njihovu primjenu u različitim industrijama. Autor je više objavljenih stručnih radova na različite teme tehnologija, vlasnik je poznatih blogova o temi novih tehnologija i upravljanja projektima, te je aktivni sudionik različitih društvenih mreža na kojima se pronalaze novi načini za primjenu inovacija i invencija. Često je govornik na različitim konferencijama, radionicama, sastancima, i to generalno na bilo kojem mjestu gdje ljudi istražuju, propituju, misle i bave se inovativnim platformama i tehnologijama.“

  OPIS PREDAVANJA

  Predavanje će prikazati perspektivu profesionalnog razvoja u okvirima globalnih kompanija – kako živjeti i koristiti se blagodatima podneblja naše okoline, a putovati, raditi i napredovati u globalnoj kompaniji. Iako su fleksibilna obilježja rada najbliža danas malim (startup) kompanijama, u novije se vrijeme i velike prilagođavaju modernom obliku rada – sve više se radi udaljeno, sami kreirate svoje radno vrijeme i sami određujete svoj tempo rada. Prilagodba je uvjetovana društvenim trendovima rada, ali i promjenama koje donosi digitalizacija rada i globalni problemi, kao što su danas pandemija i sutra globalno zatopljenje.“

11. ožujka 2021.

10:30

Alumni priča

 • +

  Mario Prečanica, alumni Odjela za akvakulturu

12:00

Aktivno traženje posla: pisanje molbe za posao

 • +

  Maja Parmač Kovačić, Filozofski fakultet u Zagrebu.

  Maja Parmač Kovačić je docentica na Katedri za psihologiju rada i ergonomiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu nositeljica je kolegija Uvod u psihologiju rada na preddiplomskom studiju, Odabir i razvoj osoblja i Teorija i praksa profesionalne orijentacije na diplomskom studiju te Doktorska radionica na doktorskom studiju psihologije. Nositeljica je kolegija Osnove psihologije u upravljanju ljudskim potencijalima na sveučilišnom poslijediplomskom specijalističkom studiju Upravljanje ljudskim potencijalima.

  OPIS RADIONICE

  Molba za posao je prva „slika o nama“ koju potencijalni budući poslodavci imaju priliku vidjeti. Stoga je pisanje molbe za posao izuzetno važno i predstavlja jedan od ključnih koraka prilikom traženja posla. U okviru ove radionice polaznici će dobiti osnovne smjernice za pisanje molbe za posao. Osim toga, kroz primjere napisanih molbi te vlastito iskustvo pisanja molbe za posao, polaznici će se upoznati s karakteristikama dobro i loše napisanih molbi, što će im biti od pomoći prilikom budućeg traženja posla.

  Aktivno je sudjelovala na velikom broju znanstvenih i stručnih projekata. Središnji istraživački interes vezan joj je uz procjenjivanje ličnosti te vođenje u organizacijama, a do sada je u tom području objavila petnaestak znanstvenih i stručnih radova u uglednim domaćim i međunarodnim časopisima, konstruirala i adaptirala veći broj mjernih instrumenata te sudjelovala s dvadesetak priopćenja na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima.  Dugi niz godina održava stručna predavanja i radionice iz područja profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere (upoznavanje vlastitih karakteristika, upoznavanje svijeta rada, pisanje molbe za posao i životopisa).

12. ožujka 2021.

10:00

Pravilnik o stručnim zvanjima – kako se uspješno prijaviti na ispit i steći zvanje u konzervatorsko-restauratorskoj djelatnosti

 • +

  Višnja Bralić, Ministarstvo kulture i medija

  Novi Pravilnik o stručnim zvanjima za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara te uvjetima i načinu njihova stjecanja stupio je na snagu objavom u Narodnim novinama 30. listopada 2019. godine (NN 104/2019).

  Njime se definiraju temeljna i viša stručna zvanja u konzervatorsko-restauratorskoj djelatnosti te propisuju uvjeti za njihovo stjecanje. Kratkim izlaganjem bit će prezentirane promjene u odnosu na prethodni pravilnik  koje se odnose na diplomirane konzervatore-restauratore različitih specijalnosti i protumačen postupak prijave i polaganja stručnog ispita. Završni dio prezentacije predviđen je za neposrednu komunikaciju sa zainteresiranim studentima i otvoren za postavljanje pitanja.

12:00

Alumni priča

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis
X