POZIV na stručni skup “Osiguranje uključivosti obrazovanja kroz podršku studentima (s invaliditetom): Dokle smo došli i kako dalje?”

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obrazovanja 24. siječnja Koordinacija pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju organizira stručni skup pod nazivom Osiguranje uključivosti obrazovanja kroz podršku studentima (s invaliditetom): Dokle smo došli i kako dalje?

Skup će se održati 24. siječnja 2023. godine putem platforme Zoom. Nacrt programa s poveznicom nalaze se u prilogu.

Cilj organizacije ovog skupa je prikazati rad službi za podršku studentima na visokim učilištima te otvoriti pitanja potrebnih sustavnih unaprjeđenja kako bi navedene službe mogle nastaviti pružati odgovarajuću podršku studentima s invaliditetom, ali i studentima pripadnicima ostalih ranjivih i podzastupljenih skupina, kao i svim studentima i nastavnicima u radu s njima.

Na skupu će izlagati čllanovi Koordinacije pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u koju je svoje članove imenovalo osam hrvatskih sveučilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja uz predstavnicu Agencije za znanost i visoko obrazovanje, predstavnike uprava sveučilišta i Zbora veleučilišta Hrvatske. Na skupu ćemo predstaviti i tekst Sporazuma o osnivanju Koordinacije.

Na sudjelovanje na skupu pozvali smo i druge zainteresirane dionike: studente, nastavnike, udruge osoba s invaliditetom, srednje škole i centre za odgoj i obrazovanje, predstavnike županijskih i gradskih odjela za obrazovanje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i centra za socijalnu skrb te druge pojedince i organizacije.

Vjerujući da ćete prepoznati važnost održavanja ovog stručnog skupa i uključiti se u raspravu i formiranje zaključaka, molimo da prijavite vaše sudjelovanje ispunjavanjem prijavnice na poveznici https://forms.gle/Z2WtzFhaW98kHFZc6 do petka, 20. siječnja 2023. godine.

Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno se obratite na broj 098 659 299 ili mail branka.meic@posi.hr.

Program skupa dostupan je u nastavku:

Predhodni članakOdluka o odabiru studenata za mobilnost u svrhu obavljanja stručne prakse, KA103 2020.
Slijedeći članakIzložba i predavanje „Projekt Bunker” u sklopu Noći muzeja