Sveučilište u Dubrovniku uvršteno na Times Higher Education Impact rang ljestvicu

Sveučilište u Dubrovniku prvi put je uvršteno na novoobjavljenoj ljestvici Times Higher Education Impact. Riječ je o jedinoj svjetskoj rang ljestvici koja procjenjuje djelovanje sveučilišta u skladu s Ciljevima održivog razvoja (SDGs) Ujedinjenih Naroda. Ove godine u rangiranju je sudjelovao rekordni broj institucija, njih čak 1.591 iz svih dijelova svijeta. Rangiranje se temelji na podacima prikupljenim od sveučilišta u 17 kategorija koje korespondiraju Ciljevima održivog razvoja UN. UNIDU je rangiran u 15 od 17 ciljeva održivog razvoja te je sveukupno zauzeo mjesto u kategoriji 1.001+.

Najbolje rezultate UNIDU je ostvario u cilju 8 (Dostojanstven rad i ekonomski rast) gdje se našao na mjestu 301-400 od 960 institucija rangiranih prema ovom cilju te u cilju 14 (Očuvanje vodenog svijeta) gdje je zauzeo 201-300 mjesto od 504 rangirane institucije. U ovim kategorijama UNIDU je ocijenjen iznad medijana prema relevantnosti svojih istraživanja za ostvarenje UN ciljeva održivog razvoja, doprinosu održivosti vodenih ekosustava te skrbi o zaposlenicima.

„Održivost je tema koja je utkana u sve strateške dokumente Sveučilišta u Dubrovniku, veliki broj naših znanstvenih i stručnih projekata bavi se upravo ovom temom, a kontinuirano istražujemo mogućnosti primjene načela održivosti u svakodnevnom poslovanju sveučilišta. Uvrštenje na THE Impact ljestvicu u godini kada slavimo 20. godina postojanja vidimo kao priznanje za napore koje ulažemo kroz svoju znanstvenu i društvenu misiju u promicanje održivog razvoja zajednice u kojoj djelujemo i s kojom zajedno rastemo.“ izjavio je rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof.dr.sc. Nikša Burum.

Poveznica na rezultate rangiranja: https://www.timeshighereducation.com/impactrankings

Predhodni članakNATJEČAJ – voditelj ostalih ustrojstvenih jedinica u Zavodu za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku
Slijedeći članakUniversity of Dubrovnik in the global Times Higher Education Impact Rankings 2023