Tjedan karijera: 2024.

18. ožujka do 22. ožujka 2024.
UNIDU wellbeing

Ponedjeljak, 18. ožujka 2024.

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41, gornji amfiteatar

10:00

Martina Šušnjara, kreatorica i suvlasnica FitMindset aplikacije, komunikacijska stručnjakinja, Profesionalni Coach & NLP Master Trener

Predstavljanje FitMindset aplikacije

Predstavit ćemo FitMindset #1 aplikaciju za mentalno zdravlje i wellbeing na hrvatskom jeziku namijenjene svima koji žele poboljšati kvalitetu svog života u mentalnome, emocionalnome, fizičkom i profesionalnom aspektu. Osmišljena je kako bi svakom pojedincu pomogla uspostaviti ravnotežu u životu – doma i u slobodno vrijeme. Uz pomno osmišljene mentalne vježbe, mindfulness meditacije, znanja i vještine za svaku priliku – osigurat će smanjenje stresa, povećanje produktivnosti, samopouzdanja, osjećaja zadovoljstva i wellbeinga!

Pokazat ćemo kako prakticiranje mentalnih vježbi samo pet minuta dnevno donosi znatno poboljšanje u životnoj ravnoteži i otpornosti na izazovne situacije.

 • +

  Martina Šušnjara

  Izvor Martinine nepresušne inspiracije je rad s ljudima u njihovu osnaživanju, rastu i razvoju. Njezino bogato iskustvo pokazuje da je prvi korak na putu k ljepšem i uspješnijem životu promjena načina na koji komuniciramo sa samima sobom i svijetom oko sebe.

  Ponosna je suvlasnica FitMindset wellbeing aplikacije s kolegicom Katarinom, s kojom dijeli iste vrijednosti i ambiciju stvaranja sretnijega i svjesnijeg društva. FitMindset aplikacija nastala je kao rezultat zajedničke strasti i iskustva u radu s pojedincima na poboljšanju kvalitete njihova života.

  Međunarodno je certificirana NLP Master trenerica te Mental, Business & Wingwave Coach. U profesionalnom radu na temelju savjetovanja za područje osobnoga razvoja i coaching -a svojim iskustvima i znanjima  koristi se usmjeravajući klijente do ostvarenja željenih promjena. Poslovni razvojni put obilježila je rukovodeći komunikacijskim odjelima i u odnosima s javnošću. Stekla je dinamično desetogodišnje iskustvo kao konzultantica na području upravljanja strateškim i kriznim komunikacijama, te u radu na političkim kampanjama i društveno odgovornim projektima.

Ponedjeljak, 18. ožujka 2024.

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41
12:00

Radionica za konzervaciju-restauraciju tekstila
Otvorenje izložbe:
Rad na kulturnoj baštini  ̶  pokretač zdravlja i blagostanja

izv. prof. dr. sc. Danijela Jemo & Danijela Erak, mag. art.

Sveučilište u Dubrovniku, Odjel za umjetnost i restauraciju i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organiziraju izložbu:

IZLOŽBA O PROVEDENIM KONZERVATORSKO-RESTAURATORSKIM RADOVIMA NA DVA POKRIVALA ZA GLAVU IZ FUNDUSA ZBIRKE BALTAZARA BOGIŠIĆA U CAVTATU

Autorice izložbe: izv.prof.dr.sc. Danijela Jemo & Danijela Erak, mag. art.

 • Mjesto održavanja: Izložba će se održati u radionici za konzervaciju-restauraciju tekstila Sveučilišta u Dubrovniku, Branitelja Dubrovnika 41, 20000 Dubrovnik
 • Vrijeme održavanja: manifestacija „Tjedan karijera“ 18.- 22.03.2024. god.
 • Opis izložbe:
  • Restaurirane kapice bit će izložene u dvije samostojeće vitrine s rasvjetom.
  • Provedeni konzervatorsko-restauratorski radovi na predmetima bit će predstavljeni na dva postera i multimedijalno na velikom TV ekranu gdje će se moći pogledati 3D prikaz restauriranih predmeta uz popratni sadržaj o provedenim radovima.
  • Posebno će biti izložen i prezentiran sustav za pohranu i izlaganje izrađen za ta dva predmeta.
  • Na otvorenju izložbe autorice će dati uvodnu riječ o suradnji Sveučilišta i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, radu na kulturnoj baštini te tijeku konzervatorsko-restauratorskih radova na izloženim predmetima.
 • Rad na Kulturnoj Baštini: pokretač zdravlja i blagostanja

Na primjeru restauracije dva vrlo zanimljiva predmeta kulturne baštine i kroz prezentaciju postera i plakata iz novo osmišljenog stalnog postava radionice za konzervaciju restauraciju tekstila, cilj izložbe je:

 • Prezentirati konzervatorsko-restauratorsku struku kao posao koji nije stresan, zahtjeva strpljenje, disciplinu i mirnoću, ustrajnost, sposobnost učenja, odgovornost. Neke faze rada i metode mogu posebno djelovati opuštajuće i smirujuće. Biti konzervator-restaurator znači vidjeti, proučiti, osjetiti, proniknuti, razumjeti, interpretirati, prezentirati.
 • Posao je kreativan i inventivan jer zahtjeva iznalaženje novih rješenja i pristupa u restauraciji nekog predmeta, s obzirom da je svaki predmet specifičan i jedinstven primjerak kulturne baštine
 • Poseban privilegij i odgovornost je raditi na predmetima kulturne baštine, uz neprocjenjiv osjećaj da si nešto istinski dobro učinio kada se usporedi stanje predmeta prije i nakon konzervatorsko-restauratorskog zahvata.
 • Konzervatorsko-restauratorski posao je fleksibilan i raznolik, pa tako obuhvaća radove od preventivne konzervacije, radova na terenu (in situ) sve do izravnog rada na materijalnoj komponenti nekog predmeta te radove na oblikovanju sustava za izlaganje i pohranu umjetnine, dokumentacijsku i istraživačku djelatnost. To je simbioza ručnog rada i manualnih vještina te intelektualne znatiželje u stjecanju i primjeni teoretskih znanja iz struke.
 • Na Studiju restauracije kroz kvalitetan odgojno-obrazovni program prepoznat od svjetskih stručnjaka i visoko vrednovan od Europske komisije, formiraju se budući konzervatori-restauratori koji pored stečenog znanja i iskustva u praksi razvijaju ljubav prema kulturnoj baštini.
 • +

  Izv. prof. dr. sc. Danijela Jemo

  Izv. prof. dr. sc. Danijela Jemo voditeljica je radionice/laboratorija za konzervaciju-restauraciju tekstila na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjelu za umjetnost i restauraciju. Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu doktorirala je 2014. godine iz područja tehničkih znanosti, polje tekstilna tehnologija. Do 2007. godine bila je zaposlena u Hrvatskom restauratorskom zavodu u Zagrebu, Odjelu za restauraciju tekstila. Nakon toga, na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjelu za umjetnost i restauraciju, osniva radionicu za konzervaciju-restauraciju tekstila. Izvodi nastavu iz kolegija konzervacije-restauracije tekstila na prijediplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju „Konzervacija-restauracija; smjerovi: Drvo, Papir, Tekstil, Metal, Keramika“. Znanstveno-nastavna, stručna i umjetnička djelatnost vezana je uz poslove zaštite i očuvanja kulturnih dobara, za koje od Ministarstva kulture i medija posjeduje licenciju i zvanje viši konzervator-restaurator. Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova kao i sveučilišnog udžbenika „Osnove konzerviranja-restauriranja tekstila“. To je prvi takav udžbenik u kojem se obrađuje problematika konzervacije-restauracije tekstila na hrvatskom jeziku i sveobuhvatno štivo koje uključuje sve segmente bitne u razumijevanju teorijske i praktične razine vezane za konzervaciju-restauraciju predmeta kulturne baštine od tekstila.

 • +

  Danijela Erak

  Danijela Erak rođena je 1976. godine u Splitu. Dugi niz godina živjela je u inozemstvu, a po povratku u Hrvatsku upisuje studij konzervacije i restauracije tekstila na sveučilištu u Dubrovniku. Nakon što je 2015. godine diplomirala restauraciju, odlučuje se za studij povijesti Jadrana i Mediterana koji završava 2018. godine. Živi u Dubrovniku i radi kao turistička vodičica te na projektima u restauraciji povijesnog tekstila.

Ponedjeljak, 18. ožujka 2024.

Sveučilišni kampus, učionica 161
14:30

Briga o mentalnom zdravlju  ̶  povijesni pogled

dr. sc. Darija Stanić, prof. psihologije

Percepcija poremećaja mentalnog zdravlja, problem stigmatizacije i klasifikacije mentalnih poremećaja u različitim vremenskim razdobljima, s posebnim osvrtom na dubrovačko područje. Promjene u zastupljenosti psihičkih poremećaja i smrtnost zbog samoubojstva kao pokazatelji ugroženosti mentalnog zdravlja.

 • +

  dr. sc. Darija Stanić, prof. psihilogije

  Edukacija 2. stupnja Bihevioralno-kognitivne terapije i Kriznih intervencija, te preventivnih programa za rad s mladima. Kao psihologinja radila sam u zdravstvenim ustanovama i ustanovama osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja. Zaposlena sam kao stručna suradnica psihologije u učeničkom domu u Dubrovniku. Doktorirala o temi “Samoubojstva u Dubrovniku od 1667. do 1918. godine”.

Utorak, 19. ožujka 2024.

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7, C5
12:00

Career Speed Dating @unidu

Sudjeluju:
Maistra d.d., Valamar Riviera d.d., Hilton Imperial Dubrovnik d.d., TT Hotels Croatia, Jadranski luksuzni hoteli d.d.

Career Speed Dating događaji koji će  ove godine predstavnike pet hotelskih kuća povezati sa studenticama i studentima.

Studenti će imati priliku upoznati predstavnike hotelskih kuća kroz kratke informativne razgovore. Ovo je prilika da studenti usavrše svoje prezentacijske i komunikacijske vještine, i nakon razgovora dobiti povratnu informaciju.

Srijeda, 20. ožujka 2024.

Zgrada Sveučilišta, Ćira Carića 4, Veliki amfiteatar
13:00

Alumni priče:
Antonela Đuraš i Stefano Piantanida

https://us02web.zoom.us/j/82266016340

Meeting ID: 822 6601 6340

 • +

  Antonela Đuraš

  Antonela Đuraš, univ. bacc. ing. naut. Nakon završenog prijediplomskog studija Nautike upisuje diplomski studij Pomorstvo. Protekla dva mjeseca plovim na brodu Al Shamal, Seapeak kompanije u svojstvu kadeta. Ovo izvanredno iskustvo omogućuje mi spajanje teorijskog znanja s praktičnim vještinama u stvarnom pomorskom okruženju, što smatram važnim korakom u izgradnji moje karijere.

 • +

  Stefano Piantanida

  Stefano Piantanida univ. bacc. ing. nav. mech.,. Nakon završenog preddiplomskog studija brodostrojarstva upisuje diplomski studij Pomorstvo. Pridružuje se Cadet Programu te odrađuje asistenturu na kompaniji Seapeak.. Trenutno sam na brodu Pan Americas. Znanja naučena kroz studij se praktično primjenjuju i prilagođavaju stvarnim situacijama te se skuplja vrlo potrebno iskustvo za nastavak karijere i obrazovanja jednog pomorca.

Srijeda, 20. ožujka 2024.

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41, donji amfiteatar
18:00

Money & Mind – javna tribina povezana utjecajem uspješnosti upravljanja osobnim financijama na mentalno zdravlje

Sudjeluju:

 • dr. sc. Nikola Erceg, asistent, Filozofski fakultet, Odsjek za psihologiju, Sveučilište u Zagrebu
 • Kristijan Ugrina Kiki, glumac
 • Sandra Ferenčak, Tetka, financijska blogerica
 • Moderator: izv. prof. dr. sc. Meri Šuman Tolić, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Sveučilište u Dubrovniku

Cilj tribine je ukazati na važnost odgovornog upravljanja osobnim financijama na mentalno zdravlje jer dobro planiranje smanjuje stres i anksioznost povezan s upravljanjem novcem.

U ovo turbulentno vrijeme visoke inflacije, prelaska na euro, niskih plaća i mirovina, visokih cijena, ponude različitih financijskih proizvoda, financijska neizvjesnost je vrlo izražena. Pojedinci koji imaju kontrolu nad osobnim financijama se osjećaju samouvjereno u rješavanju financijskih izazova, ali veliki je broj onih koji se suočavaju s financijskim i posljedično mentalnim problemima zbog nedostatne financijske pismenosti, lošeg upravljanja osobnim financijama, želje za brzom i lakom zaradom, konzumerističkog stila života koji se neodgovorno potiče kroz društvene mreže.

Gosti tribine iz različitih perspektiva će svjedočiti o tome.  

 • +

  dr. sc. Nikola Erceg

  Doktorirao sam psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje radim i držim nastavu kolegija povezanih s potrošačkim ponašanjem i psihologijom rada. U znanstvenom i stručnom radu bavim se istraživanjem ponašanja i donošenja odluka u poslovnome i financijskom kontekstu. Uz nastavni i znanstveni rad, često sudjelujem u predavanjima ili webinarima, gostujem na stručnim konferencijama i u medijima, radeći na približavanju znanosti i prakse. Objavio sam u koautorstvu dvije knjige iz područja potrošačkog ponašanja i psihologije novca, te više znanstvenih radova u inozemnim psihološkim časopisima.

 • +

  Kristijan Ugrina

  Kristijan Ugrina stalni je član glumačkog ansambla Zagrebačkog kazališta mladih od 1997. Rođen je 21. kolovoza 1972. u Zagrebu. U ZKM-u je od 1982. kao član Učilišta ZKM-a. Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

  Ostvario je veći broj zapaženih uloga u kazalištu http://www.zekaem.hr/ansambl/kristijan-ugrina/?id=28

  Kazališni, televizijski i filmski glumac, uz matičnu kazališnu kuću glumio je i u brojnim drugim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu, u filmovima i televizijskim serijama. Uz to što glumi  ̶  piše, režira, vodi TV emisije, održava i festival dječjeg stvaralaštva Mali grad.

  Kristijan Ugrina u ZKM-u je od svoje desete godine, i još ne misli odustati.

 • +

  Sandra Ferenčak

  Iako sam veći dio svoje karijere provela u korporativnim financijama, vrlo sam se malo bavila vlastitim. To se promijenilo kada sam napunila 40 godina, i kada su me pitanja mirovine i financijske budućnosti počela više zanimati. U nedostatku domaćih sadržaja, blog sam počela pisati prije otprilike šest godina.

  Ključni aspekt mog rada financijska je sloboda, koju smatram najvažnijim oblikom svih sloboda. Financijsko upravljanje držim ključnom životnom vještinom i svojim pisanjem nastojim osvijestiti njegovu važnost u svakodnevnom životu.

  Moj blog posjećuju ljudi od 25 do 50 godina, a teme su različite – od upravljanja kućnim budžetom preko štednje do investiranja. Ono što je počelo kao strastven projekt, danas sve više prerasta u ozbiljan posao jer uključuje radionice o osobnim financijama, seminare i individualni coaching.

  Više detalja o meni i mojoj karijeri možete pronaći na:

  https://www.linkedin.com/in/sferencak/

  mytetka.com

 • +

  Izv. prof. dr.sc. Meri Šuman Tolić

  Izv. prof. dr. sc. Meri Šuman Tolić je predavač na financijskim kolegijima na znanstvenom, stručnom i doktorskom studiju Sveučilišta u Dubrovniku. Autorica je 30-ak znanstvenih radova, koautorica dva sveučilišna udžbenika, suorganizator i predavač na različitim programima cjeloživotnog obrazovanja, te istraživač na znanstvenim i stručnim projektima. Članica je Operativne radne grupe za praćenje provedbe mjera i aktivnosti definiranih Akcijskim planom za unaprjeđenje financijske pismenosti potrošača. Financijske teme nastoji približiti široj javnosti kroz sudjelovanje na konferencijama, različitim financijskim panelima i  medijskim istupima.

Četvrtak, 21. ožujka 2024.

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7, učionica E6
11:00

Zašto je wellbeing važan zaposlenicima, ali i poslodavcima??

Sudjeluju:

 • prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić, Filozofski fakultet, Odsjek za psihologiju, Sveučilište u Zagrebu
 • Katarina Krile, prof. psihologije, Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Dubrovnik, predstojnica
 • Ivana Pavičić, poduzetnica
 • Moderator: prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Sveučilište u Dubrovniku

Wellbeing (dobrobit) i mentalno zdravlje zaposlenika teme su koje su postale iznimno važne posljednjih 5 godina, posebice zbog nekih događanja na globalnoj razini, poput COVID pandemije. Kao tri najvažnija kriterija kod odabira poslodavca, zaposlenici svih generacija, navode da im je bitno da organizacija brine o wellbeingu zaposlenika. Za milenijalce i generaciju Z, taj kriterij je na prvom mjestu.

Wellbeing, odnosno blagostanje zaposlenika se odnosi na stvaranje pozitivnog okruženja na radnom mjestu koje podržava i potiče optimalno fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje zaposlenika. Koji su sve izazovi današnjih poslodavaca i zaposlenika, koliko se ulaže u wellbeing u poduzećima u Republici Hrvatskoj te koliko je wellbeing ključan ili presudan za razvoj karijere teme su o kojima će se razgovarati na panelu.

 • +

  Prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić

  Darja Maslić Seršić je redovita profesorica na Odsjeku za psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Međunarodno je aktivna znanstvenica, a tema njenih istraživanja su individualne i organizacijske odrednice adaptivnog karijernog ponašanja u kontekstu suvremenog tržišta rada. U središtu njenog interesa je veza između mentalnog zdravlja i rada, odnosno karijernog ponašanja. Istraživala je psihosocijalne aspekte nezaposlenosti, stres na radu, sagorijevanje na poslu, organizacijsku klimu, nesigurnost posla, tranziciju škola-posao. U nastavi koristi metodu društveno korisnog učenja uključujući studente u projekte ne-vladinog i javnog sektora čiji je cilj unaprijediti kvalitetu rada i radnu dobrobit osoba različitih demografskih karakteristika i radnog iskustva, posebno manjina, imigranata i izbjeglica, kao i drugih deprivilegiranih pojedinaca i skupina u hrvatskom društvu. Osnovala je Centar Filozofski u zajednici koji koordinira rad i pruža podršku nastavnicima koji primjenjuju metodu društveno korisnog učenja.  2016. godine osnovala je Centar za razvoj karijere na Filozofskom fakultetu koji pruža podršku studentima u traženju posla i kreiranju vlastite karijere. Ima bogato iskustvo u karijernom savjetovanju studenata te edukaciji karijernih savjetnika na visokim učilištima.

 • +

  Katarina Krile, prof. psihologije

 • +

  Ivana Pavičić

  Ivana Pavičić vlasnica je agencije TOP JOB za posredovanje pri zapošljavanju.

  S 27 godina radnog iskustva u ovom sektoru susrela se s mnogim uspješnim i manje uspješnim poslodavcima, a kao glavnu razliku između njih ističe upravo pravi odabir zaposlenika.

  Misija TOP JOB-a nije puko popunjavanje radnih mjesta već spajanje kandidata s tvrtkama u kojima će imati mogućnost kontinuirano razvijati svoje potencijale, jer samo ostvaren i zadovoljan zaposlenik može doprinijeti uspješnosti tvrtke.

  Budućnost stvaranja zdrave i kvalitetne poslovne klime Ivana predviđa u prilagodbi novim trendovima:

  Stanje na tržištu rada se neprestano mijenja i zahtjeva od svih uključenih strana sustavnu prilagodbu. Cjeloživotno učenje, prikupljanje iskustva i osobni razvoj najsigurniji su načini za izgradnju kvalitetnog brenda na tržištu rada, i za zaposlenike i za poslodavce.”

 • +

  prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž

  Prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž redovita je profesorica zaposlena na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Bila je prorektorica za poslovanje Sveučilišta u Dubrovniku i u dva mandata pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. U ožujku 2015. na četverogodišnji mandat imenovana je članicom Savjeta za financiranje znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja Nacionalnog vijeća za znanost. Autorica je više od 100 znanstvenih i stručnih radova iz područja organizacije i menadžmenta u zemlji i inozemstvu. Nositeljica je brojnih kolegija na Sveučilištu u Dubrovniku iz područja organizacije i menadžmenta, kao i na doktorskim studijima u zemlji i inozemstvu. Radila je kao voditeljica i suradnica na 6 europskih, 6 nacionalnih (MZO) i 5 regionalnih i lokalnih projekata. Predsjednica je organizacijskog odbora  međunarodne znanstvene konferencije DIEM te glavna urednica časopisa DIEM. Članica je brojnih programskih i organizacijskih odbora znanstvenih skupova, uređivačkih odbora znanstvenih časopisa i recenzentica za brojne domaće i inozemne časopise, te domaće i inozemne znanstvene skupove, te znanstvenih knjiga i udžbenika. Uže područje njenog znanstvenog i stručnog rada je usmjereno na provođenje istraživanja iz organizacijskog ponašanja, poslovnog vođenja i upravljanja ljudskim rasursima.

Petak, 22. ožujka 2024.

Sveučilišni kampus, Stanica 50
11:00

Slagalicasuvremeni izazovi
interaktivno izlaganje i radionica o razvoju organizacijskih sposobnosti i određivanju prioriteta

Suada Salčić, prof. psihologije

 

Slagalica, suvremeni izazovi interaktivno izlaganje i radionica o unapređivanju organizacijskih sposobnosti, upravljanju s vremenom i određivanju prioriteta, namijenjeno studentima i srednjoškolcima.

Loša organizacija vremena može biti potencijalni izvor anksioznosti i depresivnih poremećaja. Javlja se kao posljedica povećanog opsega obaveza, novih izazova, promjene u obrascima spavanja.

Loše upravljanje vremenom odražava se na radne rezultate, uspjeh u učenju i cjelokupno funkcioniranje.

Za učenike i studente učenje je jedna od najvažnijih vještina koja omogućava napredak. Veliki dio dnevnih aktivnosti predstavljaju neki oblik učenja.

Društvene  mreže su neizostavan dio suvremenih oblika komunikacije i povezivanja, ali je njihova popularnost izazov u efikasnom upravljanju vremenom.

Internet kao izvor informacija i društvene mreže suvremeni su izazovi i  imaju iznimno veliki utjecaj  na upravljanje vremenom što često otežava određivanje prioriteta.

Na radionici učenici i studenti uče o boljem načinu raspodjele vremena,

 • sposobnosti organiziranja učenja
 • prepoznaju aktivnosti koje su „kradljivci vremena“
 • važnosti motivacije u donošenju odluka o redoslijedu aktivnosti
 • +

  Suada Salčić, prof. psihologije

  • profesor psihologije i pedagogije, certificirani Realitetni psihoterapeut/savjetovatelj i Medijator, s nizom završenih stručnih edukacija iz područja očuvanja mentalnog zdravlja djece i mladih. Depresivnost mladih- rana detekcija, Trening savjetodavnog rada, Edukacija volontera,  program PoMoZi DA…
  • Dugogodišnja voditeljica Psihološkog savjetovališta u Centru za mlade Dubrovnik s bogatim iskustvom edukativnog rada profesora i stručnog suradnika u više srednjih škola.
  • Sudjelovanje u provedbi i kreiranju brojnih preventivnih i edukativnih programa u organizaciji DNŽ i GD kao vanjski suradnik.
  • „Tijekom više od 20 godina profesionalnog djelovanja na području rada s adolescentima, zaposlena kao nastavnik psihologije, stručni suradnik psiholog i savjetnik, primijetila sam kod velikog broja mladih da su stres, anksioznost i emocionalna iscrpljenost često posljedica manjka organizacijskih sposobnosti.
  • Učenici i studenti npr. odgađaju učiti, ne zato što su lijeni, nego zato što izbjegavaju negativne emocije vezane uz učenje. Uz sve suvremene izazove teško određuju prioritete. Ispiti su stresni, kada se osjećaju nedovoljno spremni i očekuju lošu ocjenu. Tada pribjegavaju odgađanju aktivnosti što povećava stres, stvara anksioznost i tako ulaze u začarani krug bezvoljnosti i neučinkovitosti.
  • Stoga je ovo izlaganje/radionica namijenjeno svima koji imaju problem s manjkom vremena i žele naučiti organizacijske vještine koje pomažu suočavati se s obvezama i upravljati vremenom.“
carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
studomat
merlin
library
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis