Potpisan dodatak Ugovoru o javnim radovima gradnje Kompleksa studentskoga doma

Ugovor o javnim radovima gradnje Kompleksa studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku potpisan je 29. lipnja 2018., a izvođač je uveden u posao 13. srpnja 2018. Radovi su u tijeku, završava se armirano-betonska konstrukcija građevine, u zamahu su obrtnički i instalaterki radovi.

Tijekom građenja dogodile su se neke promjene i okolnosti koje su dovele do potrebe sklapanja dodatka Ugovoru, i to:

  • zamjena jednog od prvotnih ugovaratelja, tvrtke PROJEKTGRADNJA d.o.o. (član zajednice ponuditelja) novim ugovarateljem, tvrtkom PROJEKTGRADNJA PLUS d.o.o., sukladno Nagodbi u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom;
  • zamjena predstavnika u provedbi Ugovora – kadrovske promjene na strani izvođača radova;
  • produljenje roka završetka radova zbog višekratnih okolnosti više sile (poplava, jak i olujni vjetar) i njezinih posljedica (povremeni prekidi, zastoji i usporavanja radova), što je dovelo do kašnjenja u planiranoj dinamici gradnje.

Dodatak ugovoru sklopljen je 28. lipnja 2019, a ugovorena vrijednost radova ostala je nepromijenjena i iznosi 145.953.475,35 kuna (bez PDV). Najvećim dijelom radovi se financiraju iz bespovratnih sredstava Europske unije (Europski fond za regionalni razvoj) u okviru operativnoga programa „Konkurentnost i kohezija (2014.-2020.)“, a po Pozivu na dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskoga smještaja za studente u nepovoljnom položaju“. Provedbu projekta sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, kao i samo Sveučilište. Novi rok dovršetka izgradnje je 20. prosinca 2019.

Predhodni članakNatječaj za mobilnost u svrhu podučavanja – Erasmus + KA107 2018 Kenija
Slijedeći članak14. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem