Zakazan tehnički pregled Studentskoga doma

Po završetku radova izgradnje studentskoga doma Sveučilište u Dubrovniku podnijelo je 30. lipnja 2020. zahtjev Gradu Dubrovniku za izdavanje uporabne dozvole. Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje zakazao je tehnički pregled građevine za 20. kolovoza 2020.

U okviru pripreme za obavljanje tehničkoga pregleda u tijeku je čišćenje zgrade, što je ujedno i priprema za radove opremanja, koji slijede u nastavku provedbe projekta. U međuvremenu svi sudionici u gradnji (investitor, izvođači radova, voditelj projekta, stručni nadzor) kompletiraju i opsežnu tehničku dokumentaciju potrebnu za uspješno obavljanje tehničkoga pregleda.

U uvjerenju u uspješan ishod tehničkoga pregleda te skoro ishođenje uporabne dozvole, Sveučilište u Dubrovniku očekuje da će studentski dom primiti prve studente oko 1. listopada ove godine. U tom smislu Studentski centar Dubrovnik već provodi natječaj za smještaj redovitih studenata u domu u akademskoj 2020./2021. godini.

Kao što je poznato, projekt Kompleksa studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku najvećim se dijelom financira bespovratnim sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj (150,9 milijuna kuna), a još ga sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te Sveučilište u Dubrovniku.

Predhodni članakOsmu godinu zaredom završio projekt WebPoSt
Slijedeći članakE-JN-41-2020 Servis glavnog motora m/b Naše more